Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBA, WBO, WBC та IBO Олександр Усик проявив бажання допомогти зберегти бокс у програмі Олімпійських ігор.

Наразі бокс не знаходиться в програмі наступних літніх Олімпійських ігор, які мають відбутися в Лос-Анджелесі в 2028 році. Ймовірно, змагання боксу на наступній Олімпіаді не будуть проводитися.

Напередодні Усик на своїй сторінці в Instagram повідомив, що він разом із командою Ready To Fight приїде до Парижа, щоб докласти зусиль із збереження місця боксу в програмі Олімпіади.

“Я пригадую свою власну подорож туди 12 років тому, з метою здобути золото. Я добре пам’ятаю емоції – суміш страху і рішучості, прагнення до перемоги. Зараз я хочу підтримати членів української збірної, які переживають ці почуття.

Важко змиритися з тим, що ця Олімпіада може стати останньою, на якій відбудуться змагання з боксу. Їх втрата була б руйнівною для нашого виду спорту, адже саме в аматорському боксі відкриваються нові таланти. Я вважаю, що олімпійське золото – це вершина досягнень для будь-якого спортсмена.

Саме тому ми з моєю командою Ready To Fight присвячуємо наш час у Парижі пошуку шляхів допомоги. Ми прагнемо зберегти олімпійський бокс для майбутніх поколінь, гарантуючи, що він залишиться чесним, прозорим і по-справжньому олімпійським”, – ідеться в дописі.