Польські офіційні особи відреагували на інцидент із затриманням чемпіона світу в суперважкій вазі Олександра Усика в аеропорту Кракова.

Ввечері вівторка всю Україну сколихнула новина про затримання Олександра Усика в аеропорту в Польщі, про що повідомив Жан Беленюк.

Уже за деякий час Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Усика було звільнено з-під варти.

Згодом у своїх соцмережах Усик повідомив, що його затримання сталося через непорозуміння.

Речник польської прикордонної служби Яцек Міхаловський висловився стосовно затримання Усика.

“Виглядало це так: двох чоловіків перевізник зняв з рейсу в Салоніки. На момент вилучення вони втратили статус пасажира.

Однак вони не хотіли виходити з воріт і не реагували на прохання служби безпеки аеропорту.

Потім розпочалася процедура і на допомогу викликали спеціальну групу втручання. Наші офіцери підійшли до них і, оскільки вони були трохи схвильовані тим, що не полетіли, їм пояснили, що якщо вони не дотримуватимуться чинного порядку, до них будуть застосовані заходи примусу.

На одну людину одягли кайданки, але лише з превентивних міркувань. Просто через його розміри й вищезгаданий стан.

Потім їх відвели у спеціальне приміщення, там усю ситуацію зʼясували, і після попередження їх відпустили. Вони обидва були здоровенними, але на другого не наділи наручники, бо він був спокійніший.

Дякувати Боже, ніяких бійок не було, ніякої штовханини чи фізичного контакту з офіцерами не було. Перебіг події носив типово профілактичний характер, щоб полегшити ситуацію.

Додам, що з чоловіка одразу зняли наручники. З ними провели бесіду. Уся справа закінчилася, як я вже казав, попередженням без штрафу. Іноді бувають штрафи, але тільки коли хтось дуже агресивний”, – заявив речник.