Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський поділився думками щодо подальшого майбутнього олімпійського чемпіона Олександра Хижняка.

У свої 29 років Хижняк досяг усього, що можна досягти в любительському боксі – останньою сходинкою став виграш олімпійського “золота” в Парижі.

Після здобуття Хижняком золотої медалі поновилися дискусії стосовно подальшого майбутнього українця. Напередодні Сосновський розповів про своє бачення ситуації з майбутнім Хижняка.

“Вони самі прийматимуть рішення – він і батько. Я висловився з цього питання. Для українського боксу це буде великий плюс. Він дуже допоможе команді. Це буде його третя Олімпіада. Таких боксерів, які б тричі брали участь в Іграх, у нашій історії не було.

Нехай відпочине. Можна дати йому півтора року, хай іншим видом спорту займеться. Не тримати його в боксі, фізичну форму можна підтримувати як Сашко Усик, який грає у футбол, у теніс можна грати. Треба розвантажитися. А десь за два з половиною роки знову розпочати з чемпіонату України. Готувати, як перед Олімпіадою в Парижі – індивідуально”, – сказав Сосновський сайту “Спорт 24”.