Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський прокоментував ініціативу Олександра Усика з виплати призових українським боксерам-олімпійцям.

Нещодавно стало відомо про те, що Усик планує власноруч заплатити призові українським боксерам за перемогу на Олімпіаді в Парижі.

Напередодні Сосновський розповів, як Усик планує винагородити українських боксерів.

“Там помилку зробили. Він скромний, Саша, там занизили те, що він сказав. Я можу повторити. Він приїхав на базу, чисто до хлопців, закликав всіх і сказав: «Я особисто від себе виділяю призові». За перше місце він пообіцяв 100 тисяч доларів, за друге – 70, за третє – чи 55, чи 50. 100, 70 і 50. А там хтось сказав по інакшому, перекрутили.

Я вам хочу сказати, мені ж також з ними доводилось працювати, і з ним. Як на мене, це благородно. У нас же багато видатних спортсменів, я маю на увазі боксерів, які заробили також не менші гроші. Якщо менші, то не на багато, ніж Сашко. Мало того, він і там прямо відкрив сумочку і роздав хлопцям гроші. Кожному.

Як відреагували хлопці? Мотивація. Але він сказав, він молодець… Ми коли працювали в команді, я завжди казав їм, що не треба ставити мотивацією гроші. Треба якісний бокс. Коли буде якісний хороший бокс, прийдуть перемоги, а з перемогами прийдуть і гроші. Те, що протягом багатьох років демонструє Сашко, Василь Ломаченко, Саша Гвоздик. Ті, які наші найкращі, які стали чемпіонами світу”, – сказав Сосновський сайту Tribuna.com.