Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBC, WBA та WBO Олександр Усик висловився про свою перемогу над Тайсоном Ф’юрі.

В середині травня Олександр Усик (22-0, 14 KO) став абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі. Він переміг Тайсона Ф’юрі (34-1-1, 24 KO) завдяки роздільному рішенню суддів.

Напередодні Усик поділився спогадами від своєї історичної перемоги.

“Та не був він ні за крок, ні за два, не за десять до перемоги. Я розумію, за що ви питаєте, це 6-й раунд, аперкот. Так прилетіло гучно, я б так сказав. Зал я не чув. Потім я почав рухатись і вже потім почув свою дружину: «Ти можеш, я тебе люблю».

Я думаю: «Та все нормально, я тут». Дуже боляче було. Відчувалося, такий аперкотик був нормальний. Мультики ж ви всі дивитесь? Пам’ятаєте, коли прилітає якомусь мультяшному герою щось в голову і у нього пташки літають. Це справді, пташки літають. Якісь лелеки біля мене літали і покинули. Все слава Богу, відновилися. Прийшов у кут, тренер дав настанови.

Ф’юрі – це неймовірний опонент, неймовірний спортсмен, атлет, він дуже розумний, у нього дуже великий боксерський IQ. І те, як він себе поводить на публіці – це не є його справжнє обличчя, це гра. Це шоу.

Ми сприймаємо це з іншого ракурсу як українці. Для британців немає якогось фону, що він щось погане робить – він робить це для себе, для своєї родини. Таким чином він покращує свої фінансові статки.

У мене до всіх моїх опонентів тільки повага. Те, як вони ставляться до мене – це їхні проблеми. Головне як я ставлюсь до них”, – цитує Усика Tribuna.com.